سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آبی روز

7 علامت و نشانه ای که نباید آن ها را نادیده گرفت

7 علامت و نشانه ای که نباید آن ها را نادیده گرفت - آبی روز


 

  • 7 علامت و نشانه ای که نباید آن ها را نادیده گرفت - آبی روز

    اختصاصی آبی روز: آیا با علامت ها و نشانه های مهم بیماری ها آشنا هستید؟ آیا می دانید چه زمانی ضرورت دارد که از مراقبت های پزشکی تخصصی کمک بگیرید؟

    درد سینه، از دست دادن ناگهانی قدرت بینایی و یا تکلم و درد شدید در شکم همگی نیاز به رسیدگی سریع پزشکی دارند. اما نشانه های خطرناکی که کم تر جدی به نظر می رسند چطور؟ در هنگام مواجه با آن ها چه باید کرد؟ در اینجا لیستی از 7 علامتی که نیاز به بررسی بیشتر دارد آورده شده است:


    1-    کاهش وزن غیر قابل توضیح
    از دست دادن وزن بدون اینکه برای آن تلاشی کرده باشید به نظر شبیه تحقق یک رویا است اما در واقع می تواند علامتی از یک مشکل سلامتی باشد. اگر شما در طی 6 ماه گذشته 10% از وزن خود را از دست داده اید(برای مثال اگر شما 68کیلو هستید و 7 کیلوگرم لاغر شده اید) به پزشک خود مراجعه کنید.
    کاهش وزن بدون توضیح می تواند علل مختلفی داشته باشد؛ از جمله پرکاری تیرویید، دیابت، افسردگی، بیماری کبد، سرطان  و یا بیماری هایی که در جذب مواد مغذی توسط بدن، اختلال ایجاد می کنند(اختلالات سوءجذب).


    2-    تب مداوم و یا بالا
    تب کردن لزوما یک علامت هشدار دهنده نیست. به نظر می رسد که تب در مقابله با عفونت، یک نقش کلیدی ایفا می کند. در هر حال اگر تب شما برای بیشتر از 3 روز طول کشیده است بهتر است با پزشک خود ملاقات کنید. تب مداوم می تواند علامتی از یک عفونت مخفی مانند ابتلا به بیماری هایی چون عفونت دستگاه ادراری یا سل باشد. در برخی از موارد بیماری های بدخیم مانند لنفوم می توانند باعث تب طولانی مدت و یا مداوم شوند. مصرف برخی از داروهای خاص هم می تواند علتی برای تب بالا باشد.
    اگر شما تب بالا دارید (39.4 درجه و یا بالاتر) در اسرع وقت با پزشک خود ملاقات کنید.


    3-    تنگی نفس
    تنگی نفسی که شدیدتر از گرفتگی بینی و یا فعالیت شدید بدنی است ممکن است نشانه ای از یک مشکل سلامتی باشد. اگر نفس کشیدن برای شما مشکل است و یا سینه شما خس خس می کند سریعا به بیمارستان مراجعه کنید. همچنین احساس تنگی نفس هنگامی که دراز کشیده اید علامتی است که حتما باید مورد بررسی قرار بگیرد.
    علل تنگی نفس می تواند شامل انسداد مزمن ریوی، برونشیت مزمن، آسم، ذات الریه، لخته خون در ریه(امبولی ریوی) و همچنین مشکلات قلبی و ریوی باشد. مشکل در تنفس، در حملات اضطرابی شدید که باعث تپش قلب و عرق کردن می شود هم ممکن است رخ دهد.


    4-    تغییرات غیر قابل توضیح در اجابت مزاج
    آن چه که به عنوان اجابت مزاج طبیعی در نظر گرفته می شود طیف وسیعی را در بر می گیرد. اگر متوجه تغییرات غیر معمول و بدون توضیح در خود شده اید با پزشک مشورت کنید. این تغییرات می تواند شامل:
    مدفوع خونی، سیاه و یا قیری رنگ
    اسهال و یا یبوست مداوم
    تغییرات غیر قابل توضیح در حرکات روده
    تغییر در عادات اجابت مزاج می تواند نشانه ای از عفونت باکتریایی مانند کمپیلوباکتر یا سالمونلا و یا یک عفونت ویروسی و یا انگلی باشد. علل محتمل دیگر شامل سندروم روده تحریک پذیر و سرطان روده بزرگ است.


    5-    سردرگمی و یا تغییر در شخصیت
    اگر هر یک از علامت های زیر را دارید به دنبال مراقبت پزشکی باشید:
    افکار سرگردان ناگهانی
    سردرگمی در مورد زمان و مکان
    مشکل ناگهانی در تمرکز و یا حافظه
    تغییرات ناگهانی در شخصیت و یا رفتار مانند پرخاشگری
    تغییر در رفتار و یا افکار می تواند علل متعددی داشته باشد، این موارد شامل عفونت، کم خونی، افت قند خون، کم آبی و یا مشکلات مغزی می باشد. در برخی از موارد مصرف داروهای خاص می تواند علت سردرگمی ویا تغییرات شخصیتی باشد.


    6-    احساس پری بعد از خوردن مقدار کمی غذا
    اگر شما احساس می کنید که اخیرا بعد از خوردن غذایی کمتر از حد معمول سریع تر از حالت طبیعی احساس سیری می کنید به پزشک خود مراجعه کنید. این احساس که به عنوان سیری زودرس شناخنه می شود ممکن است علایمی مانند  تهوع، استفراغ، نفخ، تب، کاهش و یا افزایش وزن را نیز به همراه داشته باشد.
    علل احتمالی سیری زودرس شامل بیماری ریفلاکس معده و مری(معمولا به عنوان  GERD شناخته می شود)، سندروم روده تحریک پذیر می باشند. در برخی از موارد یک مشکل جدی تر مانند سرطان پانکراس می تواند علت این مشکل باشد.


    7-    جرقه زدن نور
    نقاط روشن و یا چشمک زن و سایر اختلالات  بینایی گاهی اوقات می تواند نشانه میگرن باشد. در موارد دیگر جرقه ناگهانی نور ممکن است علامتی از پارگی شبکیه باشد. در این صورت مراقبت پزشکی فوری می تواند در جلوگیری از نابینایی دایمی کمک کننده باشد.